Dirhem ve dinarından daha çok, ömrün hususunda cimri davran. Mekarim’ul-Ahlak, 2/364/2661 Hz. Muhammed (s.a.a)

Yatsı Namazından Sonra Okunan Dua

Yatsı Namazından Sonra Okunan Dua

Ebuzer Helvacı
Ebuzer Helvacı
«اَللّـهُمَّ اِنَّهُ لَيْسَ لي عِلْمٌ بِمَوْضِعِ رِزْقي وَاِنَّما اَطْلُبُهُ بِخَطَراتٍ تَخْطُرُ عَلى قَلْبي فَاَجُولُ فى طَلَبِهِ الْبُلْدانَ فَاَنَا فيما اَنَا طالِبٌ كَالْحَيْرانِ لا اَدْري اَفي سَهْلٍ هَوُ اَمْ في جَبَلٍ اَمْ في اَرْضٍ اَمْ في سَماءٍ اَمْ في بَرٍّ اَمْ في بَحْرٍ وَعَلى يَدَيْ مَنْ وَمِنْ قِبَلِ مَنْ وَقَدْ عَلِمْتُ اَنَّ عِلْمَهُ عِنْدَكَ وَاَسْبابَهُ بِيَدِكَ وَاَنْتَ الَّذي تَقْسِمُهُ بِلُطْفِكَ وَتُسَبِّبُهُ بِرَحْمَتِكَ. اَللّـهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ وَاجْعَلْ يا رَبِّ رِزْقَكَ لي واسِعاً وَمَطْلَبَهُ سَهْلاً وَمَأخَذَهُ قَريباً وَلا تُعَنِّني بِطَلَبِ ما لَمْ تُقَدِّرْ لي فيهِ رِزْقاً فَاِنَّكَ غَنِىٌّ عَنْ عَذابي وَاَنَا فَقيرٌ اِلى رَحْمَتِكَ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَجُدْ عَلى عَبْدِكَ بِفَضْلِكَ اِنَّكَ ذُو فَضْل عَظيم.»

“Allah’ım! Ben rızkımın nerde olduğunu bilmiyorum. Ben ancak, kalbimden geçenlerle rızkımı arıyorum; rızık elde etmek için şehirleri do-laşıyorum. Peşinde olduğum şey hususunda şaşkın bir şahıs gibiyim. Bilmiyorum, rızkım çölde midir, dağda mıdır, yerde midir, gökte midir, ka-rada mıdır, denizde midir, kimin elindedir ve kimin tarafındandır? Ama şunu biliyorum ki, onun bilgisi senin yanındadır ve sebepleri senin elindedir. Sensin lütfünle rızıkları taksim eden ve Sensin kendi rahmetinle sebepleri var eden. Allah’ım; Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine rahmet eyle. Ey Rabbim; bana verdiğin rızkını bol, elde etme yolunu kolay ve elde edilecek yerini yakın kıl. Rızık olarak mukadder etmediğin şeyin peşine gitmek zahmetine beni düşürme. Şüphesiz senin beni azab etmeye ihtiyacın yoktur, ben ise senin rahmetine muhtacım. Öyleyse Allah’ım; Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine rahmet eyle ve kendi lütuf ve ihsanınla kuluna bahşişde bulun. Muhakkak ki sen büyük (sonsuz) fazl ve kerem sahibisin.”

Bu dua, rızık talebi için okunan dualardandır. Yine yatsı namazından sonra yedi defa Kadir Suresini okumak müstehaptır. Oturarak kılınan iki rekat Vuteyre namazında Kur’an-ı Kerim’den yüz ayet oku-mak veya yüz ayet yerine namazın bir rekâtında Fatiha’dan sonra Vakıa Suresini ve diğer rekatında ise İhlas suresini okumak müstehaptır.