İnsanlardan imtihanı en şiddetli olanlar peygamberlerdir, sonra vasileri ve takipçileri, sonra sırasıyla en üstünleridir. el-Kafi, 2/252/1 İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Kur’an Dilinin Analizi ve Kur’an’ı Anlama Metodolojisi

Kur’an Dilinin Analizi ve Kur’an’ı Anlama Metodolojisi

0.00

Açıklama

Dinî metinlerin dili ve bu metinlerin çeşitli ifadelerini anlamanın niteliği üzerinde düşünülmesi, din araştırmacılarının ve dindarların en eski meşguliyetlerinden kabul edilebilir. Ama modern zamanlarda, özellikle de Rönesans’tan ve Yahudi-Hıristiyan dinî metinlerine eleştirel bakış kapısının açılmasından sonra bu mevzunun önemi yüzlerce kat arttı.
Dinî bilgilerde anlamdan yoksunlaştırma, saf işlevselcilik, sembolleştirme, dinin diline yönelik eleştirel gerçekçilik, yazarın maksadını ve metnin içeriğini göz ardı etme, anlamı okuyucunun zihnine bağımlı kılma gibi şeyler bu şartların ve düşünce evresinin armağanıdır.
Bu durumda en temel soru şudur, dinin diline böyle bir yaklaşım ve hermenötik acaba biz Müslümanların önündeki zorunlu tek seçenek midir ve sonuç itibariyle bu yöntem Kur’an’a da dayatılmalı mıdır? Yoksa böyle bir mecburiyet söz konusu değil midir?

Ek bilgi

Yayınevi

El-Mustafa

Yazar

Dr. Muhammed Bâkır Saidirûşen

Boyut

16 x 23

Sayfa Sayısı

534

Çeviren

Karton Kapak

Bu ürünü sepete eklediniz: